Permanente make-up

Meest gestelde vragen over permanente make-up!

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de huid.
Te vergelijken met een tatoeage, maar permanente make-up gaat minder diep in de huid.

 

Doet het pijn?

Permanent make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij de nieuwste verdovingsmethoden met crèmes en vloeistoffen kan het gevoel tot een minimum beperkt worden zonder dat er spuit gezet hoeft te worden.

 

In welke laag van de huid zit permanente make-up?
De laag onder de opperhuid heet de lederhuid, boven in deze huidlaag wordt de permanente make-up gepigmenteerd.

Hoe wordt permanente make-up ingebracht?

Permanente make-up wordt ingebracht met dunne naaldjes. Er zijn verschillende naaldjes verkrijgbaar, en zijn er verschillende technieken mogelijk, met weer verschillende effecten. 
Zo kun je een scherpe lijn tekenen, schaduw maken of natuurlijke haartjes tekenen.

Hoe lang duurt een behandeling?

De eerste behandeling neemt de meeste tijd in beslag.U krijgt hierbij een uitgebreid intake gesprek en de vorm en kleur worden gekozen. Dan volgt de behandeling.Eerste behandeling duurt ongeveer 1 a 2 uur, de tweede behandeling ongeveer 1 uur. 

Waar moet ik rekening mee houden als ik naar de behandeling kom?

Het is raadzaam de dag van tevoren geen alcohol, drugs of aspirine in te nemen, deze verdunnen het bloed. Bij het behandelen kan de huid daardoor eerder gaan bloeden. De opname van pigment wordt hierdoor moeilijker.

Kan ik contactlenzen dragen na de permanente make-up?

Indien u contactlenzen draagt brengt u een bril mee de dag van de behandeling. De contactlenzen kan u terug dragen éénmaal als er geen korstjes meer zijn.

Is permanente make-up voor iedereen geschikt?

Helaas niet!In principe is permanente make-up voor iedereen geschikt, voor dames en heren. 

Pakt permanente make-up bij iedereen even goed?

Helaas niet! Doordat permanente make-up in de lederhuid wordt geplaatst, vervaagt het na verloop van tijd. Dit komt doordat de opperhuid zich constant vernieuwt. Zo'n vijf dagen na de pigmentatie is de huid sowieso lichter doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Sommige mensen hebben amper afstoot, bij anderen is dit meer dan 50 procent of helemaal. Dit kan te maken hebben met aanleg, een dunne huid, veel roken, alcohol- of medicijngebruik, antibiotica, anti-depressiva die de huid erg uitdrogen. Ook wanneer de huid veel bloed tijdens de behandeling, pakt het pigment minder goed of soms niet!

Tijdens het intake gesprek zullen er vragen gesteld worden over uw gezondheid. 

Er zijn een paar redenen om evt. geen permanente make-up te ondergaan:
· Diabetes patiënt
· Indien u vaak een koortslip heeft (voor de lipliner)
· Indien u snel keloidvorming heeft (overmatig littekenweefsel)...

Is de behandeling na 1 keer klaar?

Nee. U wordt gemiddeld 2 a 3 keer behandeld voor een mooi resultaat. Na de behandeling is de pigmentatie altijd donkerder. De kleur zal na 3 a 4 dagen vervagen en lichter worden. Wanneer dit gebeurt zullen na een paar dagen allemaal lichte en donkere stukjes te zien zijn. Wanneer u er met vaseline  overheen gaat met een wattenstaafje zal dit loslaten en ziet u de kleur die overblijft. Bij de een blijft er heel veel van de kleur zitten, bij de andere zal er veel verdwijnen en lijkt het of het soms een beetje ongelijk zit. Dit wordt opgelost met de afgesproken nabehandeling. Dan wordt alles opnieuw bijgewerkt. Tussen die behandelingen kunt u het iets bijtekenen met een potloodje als de huid weer genezen is.

U krijgt een thuisverzorgingsadvies en de raad "terramycine" te gebruiken voor de nabehandeling,, deze zal de huid verzachten en sneller genezen. De huid zal de lichaamsvreemde stof (het pigment) na  3 a 4 dagen gaan afstoten uit de huid, het is uit den boze om aan de korstjes te komen! Doet u dit wel dan kunt u het pigment los trekken dat zich nog aan het hechten was. Het resultaat zal minder mooi zijn en u kunt een infectie veroorzaken. De eerste week na de behandeling mag u ook niet: zonnen, in chloor water zwemmen of in de sauna. Door o.a. de warmte heeft de huid meer moeite met genezen en de kleur kan beïnvloed worden.

Hoe lang houdt permanente make-up?

Hangt van verschillende dingen af, zoals de kleur, dikte en plaats, maar gemiddeld rond de 2 jaar, in deze jaren gaat de permante make-up vervagen, door dit te voorkomen, kunt u om de zoveel jaar de permanente make-up laten opfrissen en bijwerken enz..
Door overmatig zon-gebruik of intensieve peelingen kan het pigment ook eerder vervagen.

Kan ik alles doen met permanente make-up?

Ja ! Permanente make-up is juist de uitkomst als u veel sport of op vakantie gaat. Of u nu transpireert, een duik in het zwembad neemt, of onder de douche vandaan komt, u ziet er altijd goed uit! Iedere ochtend stralend en verzorgd uit bed stappen, tijdbesparing!

 

Kan ik de volgende dag gewoon weer werken?

Jazeker, de ene persoon heeft er meer last van dan de ander, maar door de verdoving is de behandeling zo goed als gevoelloos, u kunt na de uitwerking van de verdoving, een wat schuurderig gevoel hebben en evt. een wat opgezette huid, dit evt, met een coolpad kalmeren.